1-4-2010 SAPIENTIA CONSULTING START NEARSOURCE DIENSTVERLENING

 

De dienstverlening van SAPIENTIA CONSULTING uit ’s Hertogenbosch,  is middels een joint venture met geselecteerde IT ondernemingen uit Transsylvanië, uitgebreid met een CRM Nearsource expertisecentrum. Focus point van de nieuwe dienstverlening van SAPIENTIA CONSULTING , wordt het bedienen van de CRM markt, door het aanbieden van project capaciteit, managed services en de unieke “virtuele consultant” dienstverlening. Met een team van 10 man sterk, gaat SAPIENTIA CONSULTING zich voornamelijk op het MKB richten. SAPIENTIA CONSULTING biedt al bij een klein project van 100 uur de mogelijkheid om kosten te besparen bij het ontwikkelen en beheren van CRM omgevingen.

 

Sapientia Consulting   Postbus 57133  1040 BA  Amsterdam

T: +31 (0)20 8950172  Info @ sapientia.nl   K.v.k. Amsterdam 14080692

14-02-2022 GRAAG  OOK CUSTOMER EXPERIENCE VOOR DE EUROPESE CONSUMENT  !

 

Europese Unie

De Europese Unie is een markt met open grenzen,  met een munt en geharmoniseerde wetgeving.  Maar waar blijven de diensten voor Europese Consument ?  Veel Europeanen wonen, werken en leven in meerdere lidstaten, denk hierbij aan een Europese familie,  waar de vader in  Nederland werkt, de moeder in België onderneemt, het gezin in Duitsland woont en de kinderen in Polen, Frankrijk en Oostenrijk studeren,  maar hun  stage  en carrière in Frankrijk en Zweden ambiëren.   Of een Luikse Belg, die in Maastricht werkt en in Aken woont.  Dergelijke voorbeelden zullen door de Europese Integratie juist toenemen en in mindere mate een uitzondering gaan vormen.

 

Europese Diensten

De vraag is natuurlijk waarom er geen Europese diensten zijn voor deze Europeanen ? Als een Nederlander een tweede huis koopt in Hongarije, Slowakije of Roemenie, waarom is het dan niet mogelijk om net zo als in Nederland  een hypotheek af te sluiten ? Is het niet vreemd dat een financieel instituut zicht tot een zeer kleine geografische regio binnen de Europese  markt beperkt en dat de overwaarde en salarisgegevens wel gebruikt  kunnen worden voor een tweede woning  in Nederland, maar niet voor een tweede woning binnen dezelfde markt ?  Als een Nederlander verhuist naar  Roemenie,  waarom is het dan niet mogelijk om bij zijn bestaande verzekeringsmaatschappij - die hem kent - een  extra inboedel - of auto verzekering af te sluiten ?  Is het commercieel gezien niet vreemd, dat een klant  in een dergelijk geval van zijn verkeringsmaatschappij te horen krijgt, dat men hem als klant niet meer wil hebben ? Zou een Amerikaanse klant zoiets accepteren of  begrijpen ?  Zijn de klantenkaarten of loyalty programma’s   van de grote Amerikaanse ondernemingen aan een staat gekoppeld ?  Wordt  iemand uit Texas geweigerd bij een onderneming die in een andere staat is gevestigd ?  

 

Negatieve Customer Experience

         Als een Duitstalige inwoner van Zuid-Tirol Duitstalige verzekeringsproducten afneemt, waarom is dit dan niet mogelijk voor  bijna 2 miljoen Hongaarstalige inwoners van Slowakije en Roemenie ?  Waarom kunnen zij alleen beperkt  diensten afnemen in de regionale taal of een neutrale internationale taal gebruiken  zoals het Engels ? Als er een Europese markt  is en als er ook veel Europeanen zijn, waarom zijn er dan geen meertalige Europese producten en diensten ?  Het Financieel dagblad schreef in een artikel over het feit dat de Europese consument naar goedkopere diensten snakt, maar op inkoopmuren stuit. De Economist schreef zelfs dat de gemeenschappelijke economische markt in Europa achteruit gaat. Wat is nu echt  vervelend  een bedrijf, dat zijn klantenproces niet in orde heeft   of een bedrijf dat de  binnen dezelfde markt  zijn klant en naar een concurrent verwijst; elke vorm van loyaliteit  afwijst;  klanttevredenheid niet  waardeert  en de  identiteit van de  klant niet accepteert.   ? Waar blijft de Customer Experience voor de Europese consument  ? 

 

Zie ook : Europa snakt naar goedkoperen boodschappen maar stuit op inkoopmuren FD 6 Jan 2023.

Zie ook :  The economic policy at the heart of Europe is creaking  Economist Sept 2019

Zie ook : Zwartepiet.eu op de markt voor Europese Klantendiensten.